Αύριο θα έχουμε τη χαρά να συζητήσουμε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα9.84 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αποστολίδη, σχετικά με τη νεολαία μας και πόσο δημιουργικά μπορεί να μας εκπλήξει όταν δίνουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να εκφραστούν, προσφέροντας λύσεις σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας.
Όταν οι θεσμικοί φορείς, όπως το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στη νέα γενιά και στο ταλέντο τους τότε αναμένουμε ελπιδοφόρα αποτελέσματα.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώνει το “RobοChallenge: Ψηφιοποίηση στα αρχεία του Κτηματολογίου” με σκοπό την κατασκευή ενός #ρομποτικού μηχανισμού που θα γυρνά αυτοματοποιημένα και συγχρονισμένα με έναν bookscanner, τις σελίδες των παλαιών βιβλίων που θα ψηφιοποιηθούν στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία της χώρας. Το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων αφορά σε έναν συνολικό όγκο περίπου ενός δισεκατομμυρίου σελίδων και η αναζήτηση αυτοματοποιημένων λύσεων είναι επιβεβλημένη και μία πραγματική πρόκληση στην επιστήμη των ρομποτικών συστημάτων.
Συζήτηση online: Πέμπτη 2/11/2023 στις 07:00 π.μ. στο: